beeldend kunstenaar

 
 

Janine koolen-handels is geboren in Kerkrade. Ze volgde al jong tekenlessen en een schildercursus olieverf en acryl bij Zef Mahr ✝. Op 9 jarige leeftijd won ze een tekenwedstrijd. Haar tekening is geëxposeerd in Winchester (UK) tijdens het vierstedentournooi. Ze wist toen al dat ze iets creatiefs wilde gaan doen.


Op haar zeventiende is ze in Eindhoven de vierjarige opleiding Communicatie gaan volgen. Ze specialiseerde zich in de richting Reclame, public relations en voorlichting, waarbij ze stage liep bij Holland Art Gallery (Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam) en reclamebureau Checker (Eindhoven).

Daarna is zij bij diverse reclamebureaus werkzaam geweest en is ze al meer dan 15 jaar zelfstandig ondernemer. Haar overstap naar beeldende kunst heeft ze gemaakt in Roermond bij Kunstenaar Dick van Wijk. Tijdens zijn lessen heeft zij geleerd hoe je je gevoel en beweging in een beeld kunt zetten. Veel van haar bronzen beelden zijn in Gallerie Artro verkocht. Ook maakte zij –in opdracht- relatie geschenken voor DSM. Neergestreken in het Zuiden pakt zij haar passie sinds 2007 weer op. Op de Vrije Academie maakt zij beelden die via deze website te aanschouwen en te koop zijn.